ESAS neemt het Nederlandse Spitters over, de derde overname in één jaar tijd

ESAS neemt het Nederlandse Spitters over, de derde overname in één jaar tijd

dat melden de nieuwe CEO Bavo De Cock en Johan Buyle partner bij Buysse & Partners, het investeringshuis dat sinds 2016 een participatie heeft in ESAS.

ESAS, de field en infratechniek dienstengroep doet een derde overname in 1 jaar tijd.  Het Nederlandse Spitters - een toonaangevende speler op de markt voor telecommunicatienetwerken en aannemer van glasvezel- en kabelnetwerken - maakt voortaan deel uit van de ESAS-groep.

Eén oplossing van de stoep tot in de woonkamer

Door deze derde overname verbreedt de ESAS-groep haar expertise en verhoogt het de slagkracht om een end-to-end oplossing aan te bieden: één aanspreekpunt en oplossing voor buitenwerken, installatie en onderhoud van netwerken tot het connecteren van slimme toestellen.

“Als toonaangevende speler op vlak van telecommunicatienetwerken is het bedrijf zeer complementair met de eerdere overnames van Teletronika, Lomitel en BAM Infratechniek België. Spitters is gespecialiseerd in ontwikkeling, aanleg, onderhoud en beheer van fysieke telecommunicatienetwerken, zowel in glasvezel als coax." Spitters is op het moment van overname een 425-tal medewerkers sterk. Dat maakt dat de ESAS-groep nu om en bij de 2000 medewerkers telt.  "Deze gespecialiseerde werkkrachten zijn een extra slagkracht om ons klaar te stomen voor de uitbreiding van onze IoT-diensten”, zegt Bavo De Cock, de nieuwe CEO van ESAS.

Groeistrategie en herfinanciering

“ESAS is een schoolvoorbeeld van een buy & build verhaal, een strategie waar we bij Buysse & Partners sterk in geloven: strategische overnames die het marktaandeel verstevigen, het aanbod en de expertise diversifiëren en geografische spreiding stimuleren”, verduidelijkt Johan Buyle partner bij Buysse & Partners. “We nemen een hands on en actieve rol op bij de professionalisering van een organisatie, het laten doorgroeien van het management en het verlenen van strategisch advies bij een buy en build strategie.”

Sinds de participatie van Buysse en Partners in ESAS in 2016 steeg de omzet van 60 miljoen euro naar 175 miljoen euro.

In het kader van deze overname werd Tikehau Capital aangetrokken als nieuwe financieringspartner. Het 51%-aandeel van Buysse & Partners in ESAS neemt door deze transactie toe tot 57%. Het management van ESAS houdt 43% aandelen.

Nieuwe CEO

Bavo De Cock - nieuwe CEO ESAS, Robert Decant oprichter en voormalig CEO ESAS
Bavo De Cock - nieuwe CEO ESAS, Robert Decant oprichter en voormalig CEO ESAS

ESAS werd 20 jaar geleden opgericht door industrieel ingenieur Robert Decant. Onder zijn leiding groeide het bedrijf uit van een start up tot het huidige toonaangevend dienstenbedrijf. Vanaf 19 december 2019 geeft Robert Decant de CEO-fakkel door aan Bavo De Cock, voordien COO bij ESAS. Robert zal vanaf 2020 een andere focus geven aan zijn professionele carrière. Samen met zijn broer Eric Decant neemt hij de automation-activiteiten van ESAS over, waarvan ze ook oprichters zijn. Robert en Eric zetten deze activiteiten autonoom als zelfstandig bedrijf verder onder de naam Digi-Flow.


 

Persbericht: ESAS doet derde overname en kondigt nieuwe CEO aan Persbericht_ESAS doet derde overname en kondigt nieuwe CEO aan.docx - 18 KB FOTO_Bavo De Cock (nieuwe CEO ESAS), Robert Decant (oprichter en voormalig CEO ESAS) ESAS-Bavo De Cock-Robert Decant.jpg - 2 MB

 

 

 

Over Buysse & Partners

Over Buysse & Partners 

Buysse & Partners is een onafhankelijk investeringshuis opgericht in 2008 door Frank Buysse. Met partners Guy Mertens, Johan Buyle en Dimitri Herbosch aan zijn zijde leidt Frank Buysse een 16-koppig team vanuit het hoofdkwartier in Antwerpen. 

Buysse & Partners investeert samen met haar investeerders in groeibedrijven met een Belgische verankering, iconisch en industrieel vastgoed en groeilanden in Latijns-Amerika

Smart equity 

Als actieve aandeelhouder zorgt Buysse & Partners voor begeleiding en ondersteuning bij het realiseren van internationale ambities, overname-opportuniteiten, diversificatie en het versterken en/of coachen van de management-teams. 

De huidige portfolio bevat onder meer Serax, interieur en lifestyle producent o.l.v. Axel Vandenbosche, Vivaldis Groep, uitzendkantoor o.l.v. Anke Ulens, Esas, specialist in telecommunicatienetwerken en IoT-dienstverlening, Blommaert Aluminium Constructions, Peeters Raamwinkel en het Antwerpse 3D-printing groeibedrijf Twikit.

Smart assets 

Buysse & Partners gaat actief op zoek naar iconische - commerciële - gebouwen. 

De huidige portfolio bevat onder meer het iconische CBR gebouw van architect Constantin Brodzki (Watermaal-Bosvoorde) en de “hangende” BP-toren van Léon Stynen (Antwerpen). Afgelopen zomer verkocht Buysse & Partners het Hilton Groenplaats gebouw. 

Latijns-Amerika 

Sinds 2013 slaat Buysse & Partners de brug naar groeilanden in Latijns-Amerika. Daarbij ligt de focus op investeringen die bijdragen tot macro-economische thema’s zoals de toenemende koopkracht van de groeiende middenklasse, onderwijs, gezondheidszorg en toegang tot financiële diensten. 

In Ecuador investeert Buysse & Partners samen met een lokale partner in vastgoed projecten waaronder kantoorgebouwen, ziekenhuizen en sociale woonprojecten. In Colombia investeert het huis in een Colombiaans fonds dat op haar beurt participaties neemt in kmo’s in Brazilië, Colombia, Chili en Peru. 


Buysse & Partners
Uitbreidingsstraat 180/6
2600 Berchem